Bogatu: Dacă liderul PPDA va merge la prezidenţiale pe mâna colegei sale din PAS, va îngropa propria formaţiune

Dacă liderul PPDA va merge la alegerile prezidenţiale din acest an pe mâna colegei sale din PAS, Maia Sandu, atunci îşi va îngropa proria formaţiune politică. Analistul politic Petru Bogatu a exprimat această opinie într-un editorial publicat de portalul Deschide.md.

„PPDA dorește un candidat neutru. Și punctul său de vedere este explicabil. Partidul este ieșit din formă, pierzându-și pe zi ce trece alegătorii. Dacă merge în scrutinul prezidențial pe mâna Maiei Sandu, riscă să se aleagă praful din el”, a scris Petru Bogatu.

În acelaşi editorial, Bogatu scrie că pactul de neagresiune, discutat de PAS şi PPDA, seamănă mai curând cu un divorț civilizat decât cu o recăsătorie politică.

„Acum câteva zile PAS a propus PPDA un pact de neagresiune în viitoarele alegeri. Poate că Maia Sandu și oamenii săi au fost bine intenționați, nu știu. Numai că Andrei Năstase și colegii săi de partid s-au supărat. Alexandru Slusari, vicepreședintele Partidului Platforma DA, nu și-a putut ascunde stupefacția, dând de înțeles că el și camarazii săi așteptau vreo inițiativă menită să permită celor două partide să meargă totuși cu un candidat comun în prezidențiale. Or, pactul de neagresiune seamănă mai curând cu un divorț civilizat decât cu o recăsătorie politică”, notează analistul citat.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.