Bisericile nu respectă măsurile autorităților: 375 de lăcașuri sfinte au desfășurat, dumincă, slujbe religioase în interior

Premierul Ion Chicu bate alarma. Fețe bisericești nu iau în serios pericolul răspândirii virusului de tip nou și continuă să facă slujbe, încălcând toate normele. Așa s-a întâmplat și duminica, în data de 22 martie, când în sute de lăcașuri sfinte s-au adunat zeci de enoriași și au participa la liturghie.

Din 1062 de lăcașe sfinte supravegheată ieri, 375 au făcut servicii divine în interior, 382 s-au conformat, au făcut slujba în aer liber, 305, cei mai conștienți, au făcut slujba fără enoriași sau nu au făcut-o, a anunțat premierul Ion Chicu după ședința Centrului Unic de Control

Ion Chicu s-a adresat către fețele bisericești, care nu respectă normele sanitare.

Remarc cu mare regret că slujitorii bisericii nu manifestă respect față de medicii noștri, care luptă și repară erorile societății. Sper că nimeni din preoți să nu se infecteze și să nu vină în instituțiile medicale, pentru că medicii vor avea altă atitudine și n-o să-i trateze cu o linguriță. Respectați munca medicilor, a declarat Ion Chicu.

Premierul a mai spus că în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale din această seară se va decide ce măsuri vor fi luate în aceste cazuri.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.