Autoritățile ruse l-au anunțat pe Usatîi în căutare

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, a fost anunțat în căutare de către autoritățile ruse. Despre aceasta anunță autorul canalului de Telegram ВЧК-ОГПУ, citând Ministerul de Interne de la Moscova. Potrivit acestuia, următorul pas al anchetatorilor va fi anunțarea în căutarea internațională și arestul. 

Anterior, Renato Usatîi a fost citat de către autoritățile ruse, dar acesta nu s-a prezentat. Informațiile au fost confirmate chiar de primarul de Bălți.

Renato Usatîi este acuzat de către autoritățile de la Moscova că ar fi participat la spălătoria rusească “Laundromat”. Liderul formațiunii “Partidul Nostru” ar fi spălat sume enorme de bani, furați de la căile Ferate ale Rusiei de către gruparea KUM.

KUM este prescurtarea de la Andrei Krapivin, Boris Ușerovici, Valerii Markelov. Aceștia sunt co-proprietari ai GC 1520, care au primit fonduri gigantice de la Calea Ferată Rusă. Iată aceste fonduri au fost spălate.

În 2012, Usatîi a fost deja interogat privind activitatea KUM. Dar atunci el a recunoscut doar deținerea dublei cetățenii: a Rusiei și Moldovei și reședința la Moscova.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.