AUDIO/Năstase, a confirmat că în 2016, în spatele desemnării președintelui PAS, au stat clanuri mafiote

Liderul PPDA, Andrei Năstase, a confirmat, în octombrie 2016, că în spatele desemnării președintelui PAS, Maia Sandu, în calitate de candidat unic al forțelor de dreapta la alegerile prezidențiale au stat clanuri mafiote. Acest lucru rezultă din interceptarea unei discuții dintre Năstase cu unul din adjuncții săi, Alexandru Slusari, imediat după ce șeful Platformei DA a fost nevoit să se retragă din cursă în favoarea Maiei Sandu.

„Năstase: Dar cel mai urât e știi ce, Sașa, marea problemă? Că decizia e luată între bandiți. Bandiții de pe loc și bandiții … (nedeslușibil)”.

Amintim că portalul Zeppelin afirmă, într-o investigație făcută publică miercuri, că decizia de a o desemna pe Maia Sandu drept candidat unic al forțelor de dreapta la alegerile prezidențiale de la sfârșitul anului 2016 de către raiderul nr.1 din CSI, Veaceslav Platon.

Acesta a pus la cale o schemă, prin care un lobbist tenebru, Dmitri David Zaikin, i-a asigurat Maiei Sandu consultanță politică din partea unui specialist american, pe care l-a plătit cu 12 mii de dolari pe lună, bani nedeclarați de PAS la CEC.

Jurnaliștii scriu că primul contact între Zaikin și Sandu are loc la 17 iunie 2016, prin e-mail, cei doi convenind să aibă o întâlnire la Chișinău. Întalnirea are loc peste doar câteva zile, la 21 iunie 2016. Zaikin se deplasează la Chișinău pe banii spălați de Platon, alături de angajatul companiei private de consultanță în afaceri publice și strategii media “Mercury LLC” Morris L. Reid.

La scurt timp, Zaikin îi raportează lui Platon că se află într-un contact permanent cu Maia Sandu și scrie că primește de la ea o mulțime de scrisori electronice disperate și că “ea cere ajutor”. Cei doi convin ca ajutorul să-i fie acordat Maiei Sandu din banii spălați de Platon. Iar, ulterior, „în cazul în care aceasta va câștiga alegerile din 2016, ea urmând „să compenseze cheluielile și să întoarcă datoriile”. Respectiv, Platon îi pune lui Zaikin sarcina ca Maia Sandu să fie făcută „unic candidat susținut la alegerile prezidențiale din 2016 de forțele politice de dreapta” din Republica Moldova.

În schemă a fost implicat și nașul de cununie al lui Năstase, Victor Țopa, care se ascunde la Frankfurt de justiția din Moldova.

Share this Post!

Related post

0 Comment