Anunț privind obținerea permisului de conducere

Agenția Servicii Publice informează că, din 1 aprilie, admiterea candidaților la probele examenului pentru obținerea permisului de conducere, teoretică sau practică, se va face doar în baza programării prealabile, transmite stiridinmoldova.md.

Programarea la proba teoretică se acceptă după finalizarea cursului de școlarizare în școlile de profil, iar la cea practică – după ce candidatul a obținut calificativul admis la testul teoretic.Într-un comunicat de presă al ASP se spune că, pentru a spori capacitatea de examinare a subdiviziunilor teritoriale competente, a fost mărit numărul sesiunilor la ambele probe, dar și a persoanelor care pot fi examinate într-o zi. Totodată, a fost majorat numărul de locuri pentru programarea la urgență. „Măsurile luate vor contribui la fluidizarea procesului de evaluare”, se spune în comunicat.

Candidații se pot programa la examen accesând pagina www.asp.gov.md, telefonic la numerele de contact afișate în compartimentul „informații utile/subdiviziuni teritoriale” sau prin intermediul Call centrului, la numărul 14909. Programarea este deschisă pe un termen de trei luni. Înregistrarea va fi anulată în cazul neprezentării la data și ora stabilită, fiind necesară o nouă programare în acest sens.

Programările la urgență în cadrul Secției calificare a conducătorilor auto municipiul Chișinău se fac exclusiv online. În restul subdiviziunilor teritoriale competente, candidații se pot programa telefonic sau direct la oficiu. Perioada maximă de programare urgentă la examen nu poate depăşi trei zile lucrătoare, începând cu ziua ulterioară adresării.

Proba teoretică este gratuită, cea practică costă 200 de lei. Programarea la examenul de urgență costa 300 de lei.

Rezultatul admis la proba teoretică este valabil timp de un an.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.