Anii 2016-2020, când în Moldova era instituit regimul oligarhic, va intra în istorie ca una din cele mai complicate perioade ale țării, spune Igor Dodon

Din 1992, Republica Moldova nu a mai trecut prin provocări atât de dureroase ca cele trăite sub un regim oligarhic. Opinia a fost expusă de către președintele țării, Igor Dodon, în mesajul dedicat celor 30 de ani de la adoptarea Declarației de Suveranitate a Republicii Moldova.


„Anii 2016-2020 au marcat o perioadă dificilă în istoria țării și înțelegem cu toții motivele dificultăților prin care a trecut Republica Moldova. Există opinia că, de la conflictul și nenorocirea de pe Nistru, din 1992, statul nostru n-a mai trecut prin provocări atât de dureroase ca cele trăite sub un regim oligarhic, care s-a instaurat în paralel cu furtul miliardului, pe un fundal de teroare și presiune asupra antreprenorilor, a funcționarilor și a oamenilor simpli, care a cauzat corupție la nivel înalt, abuz de putere, subordonare politică a organelor de drept, sărăcire a populației, ruinare a domeniilor educației și medicinii și relații grav afectate cu partenerii externi”, a menționat președintele țării.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.