Analist politic: Două grupări oligarhice au declanșat un atac masiv cu scopul de a-şi salva profiturile

Exponenții oligarhiei la Chișinău – Partidul Șor și grupul Pro Moldova fac tot posibilul pentru a opri mersul anchetelor în problema concesiunii Aeroportului Chişinău, dar şi a furtului miliardului din sistemul bancar, cu scopul a-și salva profiturile.

În opinia analistului politic Corneliu Ciurea, singura cale posibilă de a atinge acest scop este cea politică, care vizează destabilizarea situației actuale.

„Printre acțiunile politice întreprinse de cele două grupări oligarhice putem constata un atac masiv la imaginea Președintelui țării, care poate culmina cu inițierea unei proceduri de impeachment, tentativa de anulare la Curtea Constituțională a procesului de selectare a Procurorului General Stoianoglo, invalidarea de către aceeași Curte a creditului rusesc, dar și subminarea actualei majorități parlamentare prin generarea unui transfer dubios al deputaților dinspre putere spre opoziție”, scrie Corneliu Ciurea, într-un editorial publicat de portalul politics.md.

Ciurea consideră că intensitatea eforturilor de destabilizare va crește pe măsură ce guvernarea va avansa în cele două dosare cheie – aeroportul și furtul miliardului.

„Lupta politică dintre Președintele Dodon și tabăra oligarhică intră în faza decisivă. Constatările Procuraturii Generale cu privire la rolul principal al lui Plahotniuc în afacerea ”jafului secolului”, dar și declanșarea procedurii de falimentare a firmei Avia Invest, a fost considerat de către oligarhii fugari drept o depășire a liniilor roșii și o amenințare directă la securitatea lor personală”, conchide Corneliu Ciurea.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.