Afacere dulce „ChocoMagic” pentru o mămică din Chișinău

În mâinile Alinei Budan ciocolata prinde viață, aceasta și-a început pasiunea prin a oferi copiilor săi dulciuri de calitate. În perioada primului concediu de maternitate a încercat diverse activități hand-made, printre care croșetatul și crearea florilor din hârtie. A revenit la muncă, dar având deja copil și-a  dorit să aibă un venit decent și să se ocupe cu ceva acasă, așa a început afacerea sa dulce, transmite stiridinmoldova.md.

Ingeniozitatea și responsabilitatea sunt pilonii de bază ce o caracterizează

Fiecare bomboană a Alinei este unică în felul său, iar un lucru ce o definește în bucătărie este faptul că mai niciodată nu gustă mâncarea, și nu este o regulă, mereu îi iese exact cum trebuie.

Prima încercare cu ciocolata a fost de Crăciun, iar din acele clipe a avut ferma convingere și glasul lăuntric că totul va fi bine.

Bucătăria este locul unde creativitatea și inspirația joacă rolurile principale

În rutina zilnică se inspiră din bloguri culinare, iar rezultatul nu mereu corespunde așteptărilor. Cel mai bine îi iese ceea ce combină și inventează pe loc, dar nu întotdeauna poate repeta acel gust.

Lecții de la cei mai buni

Fiind acasă cu al doilea copil, a decis să caute rețete de ciocolată făcută de casă. Răsfoind prin bloguri culinare, a dat de un creator profesional de ciocolată și cum spune chiar Alina „a fost dragoste la prima vedere” . Ulterior, zilnic practica și câte ceva din acest domeniu.

Urmărind lucrările specialiștilor a decis că neapărat trebuie să aducă și pe piața noastră așa frumuseți și delicii.

„Este o afacere frumoasă, de suflet și având două fete mereu glumim că vom dezvolta o afacere pentru fete”.

Un nume cu o semnificație puternică

„ChocoMagic a venit de la sine, am dorit inițial Magia Ciocolatei, căci asta face ciocolata, magie – ne înveselește, ne liniștește”, spune  Alina Budan.

După mai multe consultări a decis ca e mai bine să fie un singur cuvânt și a creat ChocoMagic.

O afacere în care depune multă pasiune

Optează doar pentru produse naturale, de asta importă ciocolată belgiană, și chiar dacă este costisitoare spune că merită. Rețetele folosite sunt unice, deoarece se străduie să combine diverse condimente cum ar fi: cafea, anason, scorțișoară sau smochine cu migdale în ciocolată albă sau ciocolată neagră cu caramelă și coniac, mm…un deliciu.

„Am ales să mă complic, dar să import tot de ce am nevoie începând de la ciocolată, hârtie pentru imprimeuri, forme, chiar și cutiile pentru bomboane, astfel reducând puțin costul final”, menționează  Alina Budan.

Se gândește să deschidă și o ciocolaterie, unde v-a putea primi vizitatori, căci cum ne dezvăluie și Alina „păcat să nu avem o istorie a ciocolatei în țară”.

În inițierea acestei afaceri participă familia, rudele, prietenii fiecare cu contribuția sa.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.