A fost creată o hartă interactivă a produselor tradiționale moldovenești pentru turiști

Turiștii vin în Republica Moldova nu doar să vadă Orheiul Vechi sau cramele de la Purcari, Cricova sau Mileștii Mici, ci vin să ne vadă cultura, iar cultura începe de la produsele tradiționale. Declarația îi aparține lui Anatol Fală, expert implicat în crearea hărții interactive a produselor tradiționale din Republica Moldova, lansată pe 24 septembrie în cadrul unei conferințe de presă, transmite stiridinmoldova.md.

„Avem produse inedite, avem tradiționale, care trebuie să fie pe masa noastră de consum și, fiind mai bine cunoscute de noi, pot fi promovate și celor care vizitează Republica Moldova”, a spus Anatol Fală.

Cu suportul unui proiect european și al Agenției de Stat pentru Proprietate Intelectuală, s-a efectuat o evaluare a produselor agricole, agroalimentare și a obiectelor de meșteșugărit ce pot fi promovate ca produse tradiționale. „Am descoperit multe produse ce merită înregistrate. În spatele acestor produse trebuie să fie un grup de producători, care să le valorifice”, a spus Anatol Fală.

Simion Levițchi, șeful Direcției mărci și design industrial din cadrul AGEPI a precizat că pe hartă apar toate categoriile de produse tradiționale care se găsesc într-o anumită regiune a Republicii Moldova. „Orice persoană poate contacta direct producătorul, dacă îl interesează un anumit produs”, a spus Simion Levițchi.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.