A fost aprobat Planul de Acțiuni al Guvernului 2020-2023, a declarat Chicu

Persoanele care anunțau apocalipsa în luna ianuarie, privind aprovizionarea țării cu gaze naturale nu tratează cu respect poporul Republicii Moldova. La această concluzie a ajuns premierul Ion Chicu, într-o postare pe Facebook.

«Am semnat un aranjament în sumă de 50 milioane $ de la BERD pentru procurarea rezervelor de gaze naturale pentru întreaga țară, în caz de necesitate. Mai mult optimism în privința obținerii gazelor naturale prin intermediul tranzitului pe teritoriul ucrainean (după discuțiile de la Paris în formatul Normandia). Cei care anunțau apocalipsa din ianuarie nu tratează cu respect poporul și speculează pe lucruri, pe care nu ar trebui s-o facă», se conține în postarea lui Ion Chicu.

Șeful Guvernului s-a referit și la aprobarea Planul de Acțiuni al Guvernului  pe anii 2020-2023.

«A fost aprobat Planul de Acțiuni al Guvernului 2020-2023. Douăsprezece domenii de activitate, peste 1000 de acțiuni concrete. Accent pe: (I) reclădirea statului de drept – reforma justiției și curățarea organelor procuraturii și instituțiilor de drept de pușcăriabili; (ii) impulsionarea creșterii economice – politici predictibile si stimulatoare pentru investiții private, investiții masive ale statului în infrastructură, deetatizarea activelor și introducerea lor în circuitul economic real, demonopolizarea importurilor/exporturilor și activităților economice pe intern; (iii) politică externă echilibrată – avansarea pe calea integrării europene, dialog constructiv cu toți partenerii țării, inclusiv cei din Est, consolidarea statutului de neutralitate ; (iv) stat social – investiții masive în educație și sănătate, responsabilitate mai mare a statului față de oameni. În termini nominali (prețuri curente) PIB către 2023 trebuie să-l depășească pe cel din 2020 cu circa 110 mlrd. lei (o inflație planificată în toți acești ani la nivel de pînă la 5%). Aceasta este posibil de realizat, dacă începând cu 2021 asigurăm o creștere economică cu 50% mai mare ca media ultimilor 3 ani – absolut realist scenario, în opinia noastră», a mai scris Ion Chicu.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.