A doua întâlnire a PSRM cu PAS și PPDA a fost scurtă și s-a încheiat fără vreun rezultat, vor discuta la Consilului Republican și oferta PDM

A doua întâlnire a PSRM cu PAS și PPDA a fost scurtă și s-a încheiat fără vreun rezultat. Liderul socialiștilor, Zinaida Greceanîi, a declarat că Maia Sandu și Andrei Năstase insistă în continuare pe propriile condiții, în care nu este loc pentru PSRM, transmite stiridinmoldova.md cu referire la hotnews.md.

„Pozițiile au rămas aceleași. Ei au spus că vor să votăm și prim-ministrul care să fie din partea blocului ACUM, și președintele Parlamentului, tot din partea blocului ACUM, și tot pachetul de legi care, de asemenea, este din partea blocului ACUM și pe urmă mai vedem. Noi, ca o forță politică pentru care au votat cei mai mulți cetățeni, nu putem accepta lucrul acesta. Nici noi nu putem să cedăm funcția de speaker al Parlamentului. Asta este prima poziție la negocieri”, a declarat Greceanîi.

„Au rămas și ei să se mai gândească. Noi nu avem ce ne gândi pentru că avem poziția foarte clară a Consiliului Republican și noi suntem o fracțiune unică, nu suntem două sau mai multe”, a accentuat Zinaida Greceanîi.

Președintele PSRM a mai precizat că la Consiliul Republican al formațiunii va fi pusă în discuție și oferta publică a Partidului Democrat, care a propus formarea, împreună cu socialiștii, a unei majorități parlamentare și guvernamentale.

„Săptămâna aceasta noi vom convoca ședința Consiliului Republican, care va lua decizia respectivă”, a mai spus șefa PSRM.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.