4.855 de persoane au stau în ploaie pentru a salva viața unui copil

La o vârsta atât de mică, Oscar Saxelby, din Worcester, UK, a experimentat deja 20 de transfuzii de sânge și chimioterapie, din cauza leucemiei. Acum, copilul are nevoie urgent de un donator pentru a suplini celulele stem care au murit în timpul tratamentului agresiv, transmite stiridinmoldova.md.

Medicii spun că cu cât celulele sunt mai asemănătoare, cu atât e mai probabil să supraviețuiască transplantului, dar căutarea unui donator este mai degrabă o loterie.

Pentru a ajuta copilul, voluntarii au organizat o colecție de material biologic la școala lui Oscar. 4.855 de persoane au decis să participe la evenimentul caritabil și au stat ore în șir sub ploaie.

În decembrie, Oscar era un copil obișnuit, fericit, dar apoi părinții au început să observe că au apărut niște vânătăi ciudate pe corpul copilului.

După examinare, experții au dat un verdict – leucemie. Dar nici doctorii, nici părinții nu renunță, există încă o șansă să-l salveze pe băiat. De aceea, colecția de materiale biologice e incă în desfășurare.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.