Maia Sandu confirmă că unitatea dintre PAS și PPDA a fost una declarativă și că ambele formațiuni sunt două partide separate. Declarația a fost făcută într-un interviu acordat postului de radio Europa Liberă, transmite stiridinmoldova.md cu referire la hotnews.md.

„Noi suntem două partide politice separate. Am fost două partide politice separate și înainte de alegeri, am mers într-un bloc comun, am rămas două partide politice distincte și după alegeri. Nu s-a schimbat nimic”, a declarat Maia Sandu.

Lidera PAS mai spune că nici pe viitor nu se pune în discuție tema unității, fiind vorba despre ceva ipotetic.

„Dacă o să ajungem într-o zi să discutăm fuzionarea partidelor, o să fie alt lucru, dar altfel toată această discuție în jurul numărului de fracțiuni este speculativ”, a continuat Maia Sandu.

În același interviu, lidera PAS a evitat un raspuns clar la întrebarea dacă liderul PPDA, Andrei Năstase și-a dorit o singură fracțiune a blocului ACUM, iar Maia Sandu – două fracțiuni separate.

„Eu cred că însăși dezbaterea publică la subiectul numărului de fracțiuni este una artificială”, a răspuns Maia Sandu, dar nu a negat că astfel de discuții au avut loc.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.